صـداقت رمـز مانــدگــاریست

Honesty is the key to permanence

صـداقت رمـز مانــدگــاریست

Honesty is the key to permanence

هر آنچه در مورد افت شنوایی لازم است بدانیم...

افت شنوایی به تدریج آغاز می شود

همچنان که مغز به نشنیدن فرکانس ها یا صداهای خاصی عادت می کند، افت شنوایی آرام آرام گسترش می یابد. کارشناسان آن را «محرومیت صوتی» می‌نامند. معمولاً افرادی که تحت تأثیر این مسئله قرار می گیرند، اصلاً متوجه آن نمی شوند. اما هر چه دیرتر فرکانس هایی که مدت ها فراموش شده اند با کمک سمعک به مغز یادآوری شوند، مدت زمانی بیشتری نیز طول خواهد کشید تا فرد بتواند آنها را درک کند.

چگونه شنوایی خود را ارزیابی کنیم؟

با مراجعه به متخصص شنوایی‌شناس و انجام ارزیابی جامع شنوایی، می‌توانیم از وضعیت دقیق سیستم شنوایی خود مطلع شویم.  میزان افت شنوایی در افراد متفاوت است، متخصصین شنوایی غالباً سطوح افت شنوایی را با استفاده از واژه های افت شنوایی خفیف، متوسط، شدید و عمیق از هم متمایز می‌کنند.

علت های کم شنوایی

مواردی مانند: افزایش سن، نویز یا در معرض قرارگیری صدای بلند، داروها( جنتامایسین و…)،کم شنوایی ناگهانی، بیماری ها( اوریون، مننژیت، تومور عصب شنوایی،لابرنتیت، عفونت های دوران بارداری و…)، مشکلات ژنتیکی، تروما(ضربه)، عفونت یا جرم گوش جز علت های معمول کم شنوایی می باشند.

انواع کم شنوایی

Edit Content

کاهش شنوایی انتقالی

Conductive hearing loss

کم شنوایی انتقالی در اثر آسیب به گوش خارجی یا گوش میانی به وجود می‌آید. در این نوع کم شنوایی، انتقال صوت به علت وجود اختلال در گوش خارجی یا میانی با مانع مواجه می‌شود و انرژی صوتی که به گوش داخلی می‌رسد ضعیف‌تر یا آهسته‌تر می‌باشد. این نوع کم شنوایی به علت های گوناگونی از جمله:
عفونت گوش میانی یا خارجی، تجمع بیش از حد جرم گوش، آسیب و عملکرد نامناسب استخوانچه های گوش میانی، آسیب یا پارگی پرده گوش و … می تواند رخ دهد.

Edit Content

کاهش شنوایی حسی – عصبی

Sensorineural Hearing Loss

کم شنوایی حسی‌عصبی در اثر آسیب به گوش داخلی بوجود می‌آید. هر چند که  امواج صوتی از طریق گوش خارجی و گوش میانی به‌طور طبیعی انتقال پیدا می‌کنند. با ‌این‌حال گوش داخلی قادر به دریافت ارتعاشات صوتی نمی‌باشد یا قادر به ارسال ارتعاشات صوتی به مغز نمی‌باشد.

این نوع کم شنوایی به علت های گوناگونی از جمله : دارو های اتوتکسیک، مواجهه طولانی مدت با نویز، افزایش سن، بیماری های ژنتیکی و … می تواند رخ دهد.

Edit Content

کاهش شنوایی آمیخته

Mixed hearing loss

کم شنوایی آمیخته در اثر آسیب به گوش خارجی، میانی و داخلی بوجود می‌آید. به‌طور معمول امواج صوتی به میزان کافی به گوش داخلی انتقال پیدا نمی‌کنند و هنگامی که به گوش داخلی می‌رسند، این امواج به مغز ارسال نمی‌شوند. بنابراین کم شنوایی آمیخته ترکیبی از کم شنوایی انتقالی و حسی‌عصبی می‌باشد.

 

اندازه گیری افت شنوایی

گفتار ما از تن ها و صداهایی در درجات مختلف و دامنه های فرکانس متفاوت تشکیل شده است. «موز گفتار»، نمایش بصری از این صداها به صورت صامت، مصوت در یک نمودار شنوایی می باشد و به شکل واضح تری محدوده شنوایی انسان را در فرکانس ها و شدت های مختلف نشان داده است.

صدایی که در محیط اطراف ما وجود دارد شامل فرکانس های مختلفی است که ما در تست های شنوایی مرسوم، فقط  محدوده ی  فرکانسی ۱۲۵ تا ۸۰۰۰ هرتز را بررسی می کنیم و دلیل این ارزیابی را می توان به اهمیت این محدودی فرکانسی در درک گفتار انسان دانست.

افرادی که دارای شنوایی نرمال هستند، می توانند کل طیف گفتار را بشنوند و درک کنند اما افرادی که دچار افت شنوایی هستند، بسته به این که شدت افت شنوایی چقدر و در چه محدوده ی فرکانسی باشد، دیگر نمی توانند بعضی از این صدا ها را بشنوند.

متخصصان شنوایی شناس از این اندازه گیری های شنوایی سنجی برای محاسبه افت شنوایی، روش درمان،مشاوره و انتخاب سمعک مناسب استفاده می کنند.

شنوایی حس مهمی است

افت شنوایی با ریسک‌های بالقوه سلامتی همراه است و موانعی را بر سر راه زندگی روزمره ایجاد می‌کند، کم‌شنوایی می‌تواند اثر چشم‌گیری بر درک گفتار داشته باشد، به ویژه در موقعیت‌هایی که نویز زمینه وجود دارد شرایط برای فرد چالش بر انگیز تر می شود

افت شنوایی به عنوان یک فاکتور خطر مهمی در انزوای اجتماعی، تحلیل رفتن مغز و ایجاد زوال عقل بخصوص در افراد سالمند شناسایی شده است.

افت شنوایی چه با همراه با ایجاد احساس اضطراب ناشی از دست دادن اطلاعات مهم باشد، یا خجالت زده شدن از این که نمی توانید حرف های خانواده تان را بشنوید، می تواند احساسات منفی متفاوتی را در شما برانگیزد.

زندگی با افت شنوایی و بدون کمک گرفتن از دیگران می تواند موجب تشدید احساس ناکامی در کارهایی که روزی ساده بودند و فعالیت های روزمره شود.

تحقیقات نشان داده است که عدم درمان افت شنوایی، احتمال بیشتر زمین خوردن و آسیب های مرتبط به آن را افزایش می دهد.

اطرافیان شما اولین افرادی هستند که متوجه می شوند فردی نمی تواند مانند قبل بشنود. اعضای خانواده و دوستان متوجه می شوند که اغلب اوقات باید از افراد  دیگر بخواهید که حرفشان را تکرار کنند، به شکل غیرمعمولی پشت تلفن بلند صحبت می کنید، یا صدای تلویزیون را آنقدر بلند می کنید که همه همسایه ها می توانند صدای آن را بشنوند.

برای جلوگیری از اثراث سو کم شنوایی بهتر است هرچه سریع تر اقدام کنید

گام‌هایی برای داشتن شنوایی بهتر
Edit Content

مجموعه تست های شنوایی اولین قدم در مسیر آگاه شدن از وضعیت شنوایی شما هستند.
با تفسیر نتیجه این تست ها توسط متخصص شنوایی شناس مقدار و نوع کم شنوایی شما مشخص می شود همچنین این تست ها مبنای مشاوره حرفه ای و رویکرد درمانی را برای شما فراهم می کنند.

Edit Content

وقتی زمان انتخاب سمعک صحیح برای شما فرا می رسد، متخصص شنوایی به شیوه های بسیار متفاوتی از شما حمایت می کند. ایشان نه تنها نتایج تست شنوایی شما را در نظر می گیرد، بلکه سلیقه فردی و سبک زندگی شما را نیز لحاظ می کند. متخصص شنوایی شناس از شما می خواهد که اطلاعات دقیقی درباره زندگی روزمره خود به او بدهید به طور مثال: آیا وقت زیادی را بیرون و در طبیعت می گذرانید؟ آیا ورزش می کنید؟آیا دوست دارید که به موسیقی گوش کنید؟آیا ساز موسیقی می نوازید؟

اطلاع از این که در چه موقعیت هایی از بیشتر از سمعک استفاده خواهد شد، بخش مهمی از فرایند انتخاب سمعک مناسب برای شما است.

Edit Content

پس از جلسه تجویز سمعک مناسی، متخصص شنوایی از یک کامپیوتر برای تنظیم سمعک بر اساس نیازهای ویژه شما و نتایج تست فردی تان، استفاده می کند. پس از آموزش در مورد نحوه استفاده و نگهداری از سمعک جدیدتان شما دیگر آماده هستید تا از سمعک در محیط بیرون و در دنیای واقعی استفاده کنید.

 رسیدن به تنظیم مطلوب نیازمند چندین جلسه ویزیت توسط شنوایی شناس است، همچنین در سمعک هایی که قابلیت اتصال مستقیم بلوتوثی دارند، می توانید خودتان با استفاده از اپلیکیشن های مخصوصی سمعکتان را تنظیم کنید.